Rapspris under pres trods rapport om kuldeskader
Ser markedet bort fra rapporter om kuldeskader i Tyskland og Frankrig, spørger Jyske Markets.

Fredag faldt Matif-raps med godt 1 procent til 257,90 kr. pr. hkg for maj-termin 2018, og den sivende tendens for rapsen bør give panderynker, mener Jyske Markets.

Fredag blev rapsen således trukket med ned af faldende pris på soja, og også en en ny svækkelse i prisen på palmeolie den sidste uges tid er med til at drille.

Sidstnævnte får igen et tryk ned, efter at eksporttal fra Malaysia viser et fald i mængden på 13,1 procent i forhold til forrige måned.

Spørgsmålet er imidlertid om rapsprisen burde bevæge sig den anden vej, eller i hvert fald være stabil?

Analytiker: Store rapslande dumper arealet - samlet tilsåning i EU uændret Svin Mandag 29. januar 2018 · 11:21

For markedet ignorer måske, at de seneste ugers frost af det franske analysebureau Agritel rapporteres at have gjort skade på rapsarealer i både Tyskland og Frankrig, påpeger Jyske Markets.

Coceral sætter senest rapsproduktionen i år i EU til 22 mio. tons sammenlignet med 21,9 mio. tons sidste år. Det estimat stiller Agritel sig, ifølge Jyske Markets, tvivlende over for efter den seneste periodes kulde.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.