Rapsprisen får omsider medvind
På Matif steg rapsfrø tirsdag med 1,31 procent for november-termin 2018.

Så steg prisen på rapsfrø omsider efter en længere nedtur den seneste måned.

På Matif steg rapsen tirsdag med 1,31 procent for november-termin 2018 til 367 euro pr. ton (knap 274 danske kr. pr. hkg). Jyske Markets rapporterer, at gårsdagens stigning for rapsfrø blev støttet af palmeolie, der også oplevede en stigning.

Udenfor børserne bidrog Kina tirsdag til en stigende efterspørgsel på rapsfrø, idet kineserne var ude af markedet mandag på grund af helligdag.

Heller ikke hvad angår forsyningerne af rapsfrø var der større optimisme at spore i går. Halvsvage europæiske produktionsudsigter bidrager til forventninger om en produktion, der lander under 20 mio. ton. I Frankrig skaber tørke kombineret med tvivl om størrelsen på denne sæsons tilsåede vinterrapsarealer således usikkerhed om avlen for næste høst.

Sidste søm i kisten til en i længere tid vigende rapspris er stigende pris på råolie, der nu har ramt 82 dollar pr. tønde, og som giver prisstøtte til de vegetabilske olieafgrøder.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.