Rapsprisen lider, men udsigt til bedring
Lige nu lider rapsrisen under den stærke euro, men der er udsigt til bedring, lyder det i dagens afgrødekommentar.

Rapsprisen lider lige nu mere under eurostyrkelsen end hveden.

Det rapporterer Jyske Markets.

I euro er rapsen faldet mere end 10 procent siden november måned, mens prisfaldet i dollars kun er på ca. fire procent.

"Vi er nu tæt på 340 euro pr.ton, og dermed er vi milevidt fra vores forventning om en rapspris på 390-400 euro pr. ton i løbet af første kvartal", skriver de i dagens afgrødekommentar.

Spørgsmålet er så skal man så smide hvad man har i hænderne, og få solgt hvad det ligger på lager af gammel høst, og ligeledes sælge ny høst nu?

Nej, råder Jyske Markets.

"Vores valutaanalyse forventer, at dollaren er i færd med at bunde ud mod euroen, og at vi vil se dollaren i niveauet 6.25 i løbet af andet halvår".

"Når vi ovenikøbet har en råoliepris over 70 usd pr. tønde, stigende sojapriser, en stabilisering i palmeolieprisen, begrænsede globale forsyninger og en vækstsæson lige om hjørnet, så ser vi god sandsynlighed for at rapsprisen trods alt vil kunne rette sig de kommende uger til en fordel for sælger", lyder det.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.