Rapspriser står til tæsk efter ukrainsk solsikkefest
Ukraine har høstet en fjerdedel af solsikkemarkerne med rekordhøje udbytter til følge - det vil presse rapspriserne.

Priserne på rapsfrø er under fornyet pres.

Selv om de nuværende priser på knap 276 kr. pr. hkg for Matif november-termin får såkaldt teknisk støtte i markedet, peger udviklingen for konkurrenterne solsikkeolie og palmeolie i modsat retning, rapporterer Jyske Markets.

I Ukraine er en fjerdedel af solsikkehøsten således overstået, og der er opnået rekordhøje udbytter pænt over sidste års niveau, ifølge det franske analysebureau Agritel. Det har naturligvis presset priserne på solsikkeolie, der handler på de laveste niveauer siden 2009 med 690 US-dollars pr. ton frit ombord.

Agritel melder samtidig, at markedet i Rotterdam, der er den europæiske pendant til sortehavsmarkedet, handler solsikkeolie nær niveauerne tilbage fra 2007.

Heller ikke hos palmeolie finder rapsfrøene støtte, idet palmeoliemarkedet er startet ugen med et fald på i omegnen af en procent.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.