Regering bøjer sig for K - sænker udledning af kvælstof
Regeringen bøjer sig for De Konservatives krav til kvælstofreduktion i naturpakke. Regeringens udspil kommer d. 25. april.

Der udledes mindre kvælstof i de kommende år. Det fremgår af regeringens naturpakke, oplyser miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) til TV2.

Dermed ser det ud til, at regeringen bøjer sig for De Konservatives krav til naturpakken.

- Jeg har nu haft god tid til at drøfte med de borgerlige partier, hvad de har af ønsker til pakken. Jeg har drøftet det med de grønne organisationer og landbruget. Omkring den 25. april præsenterer jeg så et egentligt udspil.

- Og jeg kan allerede i dag sige, at de Konservative vil blive imødekommet i det udspil, som regeringen præsenterer, med kvælstofreduktion, siger Esben Lunde Larsen til TV2.

Søren Pape Poulsen udtrykker begejstring på Twitter.

Naturpakke-forhandlingerne: Dette er interessant for landbrugetMark Tirsdag 15. marts 2016 · 07:21

"God dag for miljøet! Regeringen har i dag accepteret vores krav om yderligere kvælstofsreducerende tiltag. Tilfreds!," skriver partilederen for De Konservative.

Konservative foreslog for to uger siden, at der etableres en frivillig efterafgrødeordning, som giver landmændene en kompensation på 700 kroner pr. hektar efterafgrøder, de etablerer. Det kan ifølge Pape mindske kvælstofudledningen med 612 tons samlet set i 2017 og 2018 og er dermed krumtappen i det konservative udspil. For at nå op på 624 tons i alt foreslår partiet dog også en »hurtigere etablering« af såkaldte minivådområder. Den samlede pakke vil ifølge udspillet koste 51,9 mio. kr. at gennemføre.

Det er dog endnu uklart, om det er disse forslag, som regeringen nu går med på at gennemføre.

/ritzau/fkk

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.