Regner med at mark-omkostninger stiger med én million til næste år

MARK har spurgt fire landmænd fra Landmandspanelet, hvordan de forbereder sig til næste år. Casper Christensen frygter, at udgifterne stiger betragteligt.

- Jeg er spændt på, hvordan priserne udvikler sig i løbet af det kommende år, men vil ikke blive overrasket, hvis vores omkostninger stiger med én million kroner, siger Casper Christensen.

Han købte handelsgødning i juni og solgte samtidig 40 procent af kornhøsten og 60 procent af rapshøsten for 2023. Det gjorde han for at afdække risiko.

- Jeg vil ikke spare på handelsgødning, da jeg har meget gylle, og derfor ikke skal bruge så meget handelsgødning. Sidste år brugte jeg 100 kilo svovlsur ammoniak per hektar i vårbyggen - og 200 kilo i majsen. 

Ro på maskinfronten

Selvom Kasper Christensen har haft en god økonomi i planteavlen i år, så vil han ikke benytte sig af 116 procent afskrivning til investeringer i nye maskiner. Han skal ganske vist have byttet mejetærskeren, men det bliver til en brugt.

- Jeg købte to nye traktorer i 2020. Jeg gav knap 1,5 millioner kroner per styk, og kan se, at en tilsvarende ny traktor nu koster knap to millioner kroner. Det er en voldsom stigning.

I december-udgaven af MARK, som udkommer 6. dececmber, kan du læse, hvordan de tre øvrige landmænd, som udtaler sig til Landmandspanelet, forbereder sig på næste års vækstsæson.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.