Rekordudbytte i sandjord: Vinterbyg fik rette mængde vand og gødning
Mens Hans Ole Nissen sad i sommerhuset, høstede to medhjælpere et maksimalt udbytte vinterbyg - det ligger 2 tons over normalen.

På bedriften Conradsminde i Sønderjylland hos Hans Ole Nissen har to medhjælpere høstet 14 hektar vinterbyg med et udbytte på 7,4 tons per hektar og en vandprocent på 12.

"Det er rekordudbytte på vores vinterbyg. Det er ganske almindelig sandjord af type et, der er vandet to gange, men vi får et udbytte, der ligger 2-2,5 tons højere, end vi plejer", siger Hans Ole Nissen.

Høstarbejdet gik også strålende, helt uden problemer. Afgrøden var næsten for tørt, så det vejede ikke ret meget. Det var modent, og høsten kørte helt efter planen uden unødvendige pauser.

Fristet til at stoppe ferien før tid

Årsagen til det meget flotte udbytte er formentligt, at det er en anden sort vinterbyg, end de plejer, siger landmanden. Derudover fik det også lige nøjagtigt den rette mængde vand og gødning - de var alt i alt enormt heldige, siger Hans Ole Nissen. 

"Jeg sad i sommerhuset og fik løbende billeder, da de høstede vinterbyg. Der var også nogen, der mente, at jeg skulle komme hjem og høste det gode udbytte. Jeg var da også fristet, men der var heldigvis lidt tilbage om lørdagen, da jeg kom hjem", siger Hans Ole Nissen og griner.

Afgrøden skal sælges som foder til en svineproducent. Conradsminde driver 80 hektar planteavl, hvor markplanen også rummer hvede og vårbyg.

"Det hele ser ud til at blive ganske fornuftigt, så det kan næsten ikke nå at gå galt - medmindre der selvfølgelig kommer en haglbyge", siger Hans Ole Nissen.

Med de indsendte billeder deltager Hans Ole Nissen i 'Skyd Høsten bedst'.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din viden om høstsikkerhed i høstquizzen og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air 2 drone til en værdi af 7.990 kr. Prøv høstquizzen her: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten 2020 - Sådan gør du

Skyd høsten bedst:

  • Præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd høsten-lagkage, værdi 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Beolit 17 ultimativ bluetooth-powerhøjtaler til værdi af ca. 4.000 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller Traktortech, værdi op til 1.492,50 kr.

Skyd høsten først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et SuperGavekort til GoGift, Danmarks største gaveportal på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Skyd bedste video:

  • Skyd bedste høstvideo og vind en Apple IPhone 11 Pro 64GB til værdi af ca. 8.499 kr.
  • Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

Emneord Skyd Høsten 2020

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.