Resistent agerrævehale truer dyrkning af rødsvingel - det kan du gøre
Det kræver rettidig omhu at sikre sig mod agerrævehale i rødsvingel, som er et problem især på øerne. Agerrævehale er ofte et dyrt bekendtskab at få med i bunken.

På Fyn, Tåsinge og Langeland dyrkes meget rødsvingel. Hidtil har det været muligt at holde frømarkerne rene for agerrævehale med ukrudtsmidlerne Agil og Focus Ultra anvendt om foråret - men det begynder nu at knibe.

"De sidste par sæsoner har vi set svigtende effekt af midlerne. Det truer dyrkningen af rødsvingel som afgrøde i dele af vores område", skriver Mads Munkegaard, planteavlskonsulent ved Centrovice, i en artikel i det nye nummer af Frøsektionens medlemsblad Frøavleren, der udkommer 30. april.

Der må kun være 0,3 procent frø af agerrævehale efter rensning.

"Det er min erfaring, når jeg taler med landmænd og ser på renseopgørelser, at der i nogle tilfælde renses 10 til 20 pct. ekstra fra for at komme ned under grænsen.

Det kan dermed blive en alvorlig omkostning, hvis frøbærende rævehale tærskes med", vurderer Mads Munkegaard.

Konkret foreslår han to justeringer for at øge chancen for at få succes i bekæmpelsen af agerrævehale i rødsvinge.

  • Timing. Sprøjt gerne i allerede i marts, hvis vejret er til det.
  • Dosering. Gå op på 3 liter Focus Ultra pr. hektar + 0,5 liter Dash. Dette er kun lovligt, hvis det samtidig er en kviksprøjtning. 

Læs meget mere om bekæmpelse af agerrævehale i rødsvingel i det nye nummer af Frøavleren, der udkommer 30. april.

 

 

 

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.