"Rigtig fine udbytter trods ustadigt vejr"
Udfordringer med regn og ustadigt vejr er ikke helt så tunge når udbytterne er fine.

Mandag blev de på Hømgården færdige med at høste hvede, som indtil videre tegner godt.

"Vi har sorterne Torp og Benchmark og det tegner rigtig godt udbyttemæssigt. Jeg forventer et sted imellem 10-11 tonspr. hektar," fortæller Andreas Skov Rasmussen, som er chauffør Hømgården i Ringsted.

Han så sit snit til at få et fantastisk billede i kassen under hvedehøsten i søndags 13. august, da en luftballon kom forbi i den flotte solnedgang.

Tirsdag startede de op i vårbyggen og fik høstet omkring 25 hektar.

"Tilbage er nu ca. 100 hektar vårbyg, 20 hektar hvede og de sidste to spinatmarker som endnu ikke er klar til at komme igennem værket på vores  S680'er," siger Andreas Skov Rasmussen.

"Hømgården er en ren planteavlsejendom ejet af Niels Peder Christiansen og jeg er ansat sammen med Anders som ejer Mølleskovgård ved St. Merløse, som bliver drevet med samme maskinpark og i fælleskab med Niels Peder så der tilsammen er godt 600 hektar under plov" fortæller Andreas Skov Rasmussen til Landbrugsavisen.dk.

Hømgården har en masse frøgræs i form af engrapgræs og strandsvingel.

"Dertil har vi også hvidkløver, samt de "normale" afgrøder som hvede, byg, raps og rug. Det bliver alt sammen høstet med vores John Deere S680i med 30 fod premium flow skærebord, samt vores John Deere pickup, som vi høster al engrapgræs, strandsvingel og hvidkløver med," fortæller Andreas Skov Rasmussen.

Hans rolle i høsten er langt det meste af tiden som pilot på mejetærskeren og han står derfor også for den daglige klargøring og hvad der dertil hører.

"Høsten i år indtil videre er gået okay. Vi fik vores engrapgræs og strandsvingel i hus inden det for alvor blev møgvejr i midten af juli og med rigtig fine udbytter. Herefter kom rugen, hvidkløveren og den første del af spinat. Disse er endnu ikke opmålt rent udbyttemæssigt, men det er dog noget meget pæne bunker som vi har fået lagt på lageret så det tegner positivt," oplyser Andreas Skov Rasmussen og fortsætter:

Mere om dette tema

Her kan du se indsendte billeder og læse artikler i forbindelse med LandbrugsAvisen og Gjensidiges årlige konkurrence "Skyd høsten". 

Læs mere om konkurrencen her eller deltag med dine egne billeder her

"De største udfordringer i år har klart været det ustabile vejr. Især fra midten af juli og frem til starten af august. Vi har måtte løfte en masse skår i år, men vi er alligevel sluppet godt fra langt det meste. Vores høstsæson er jo lang i og med vi har det tidlige engrapgræs, så det ustabile vejr i juli var bestemt ikke noget vi brød os om, siger han.

Med det indsendte billede deltager Andreas Skov Rasmussen i Skyd høsten bedst. Her kan han både vinde en høstlagkage til hele høstholdet samt hovedpræmien, i form af en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også deltage Skyd høsten? Så klik her.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Faktaboks

Skyd høsten først

Alle afgrøder er blevet høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.