Robot svømmer rundt i kornsiloen og tjekker kvaliteten
Den nyudviklede robot, Crover er designet til at svømme gennem kornsiloen og tjekke kvaliteten. Robotten skal nu testes grundigt i kornsiloer i Skotland de næste 18 måneder.

Crover er en ny, britisk designet robot, der automatisk tjekker kvaliteten af korn på lager fra top til bund - og altså ikke bare i yderkanten af bunken.

Robotten kan arbejde sig vej gennem kornet i siloer, mens den tager prøver og monitorerer forholdene inde i siloen. Crover skal i løbet af de næste 18 måneder testes i kornsiloer i Skotland, skriver Farmers Weekly

Med Crover bliver der mulighed for at opdage tidlige tegn på fordærv, så et eventuelt tab kan reduceres og kvaliteten forbliver god.

”Meget korn går tabt som følge af lang opbevaringstid”, siger Dave Ross, adm. direktør for Agri-EPI, som er et britisk innovationscenter, der er med i projektet om robotten.

Variation i temperatur og fugtighed inde i siloen er med til at øge risikoen for skadedyr og mug.

Når Crover kommer på markedet, forventes det at hver robot kan være med til at redde 380 tons korn på et år. 

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.