Roeavlerne oplever voldsom forskel i sukkerudbytter
Hos VKST melder man om sukkerudbytter fra 7,5 ton og op til 13,5 ton pr. hektar.

Sommerens tørke har som ventet også påvirket sukkerroerne i negativ retning, og rådgiverne hos VKST hører om store variationer i udbyttet, nu hvor de første indikationer tikker ind.

"Sukkerudbytterne svinger meget i år og afspejles i høj grad af nedbørsmængderne over sommeren og efteråret indtil nu.

Vi har hørt om udbytter fra ca. 7 ton sukker og op til ca. 13,5 ton sukker pr. ha," fortæller Charlotte Hansen, planteavlskonsulent hos VKST, til VKST´s nyhedsbrev.

Hun tilføjer, at renligheden til gengæld er høj med det tørre vejr, og dermed stiger tillægget.

Snit på 10,5 ton

Charlotte Hansen oplyser, at gennemsnitsudbyttet ligger på ca. 10,5 ton sukker pr. hektar mod et snit på 12,5 ton for de seneste  tre år for hele roekampagnen.

Højeste udbytter opnås i år i områder på Møn og omkring Rødby, hvor vejrkombinationen af regn, sol og varme har været i den gode ende.

Charlotte Hansen frygter, at avlere med de lave udbytter kan ende med et negativt DB 2. Senere i kampagnen, hvor der ikke er tillæg for tidlig levering, og renhedsprocenten falder, er en høst på 9 ton sukker nemlig nulpunktet.

Hun husker dog på, at man skal vurdere sukkerroerne over fem års udbyttegennemsnit, så der er ingen grund til panik på grund af et enkelt dårligt år.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.