Rusland tryner igen EU med ordre på 170.000 tons hvede
Ruslands stærke hånd i hveden har igen manifesteret sig gennem en større ordre.

Rusland fortsætter med at tryne USA og Europa på hvedemarkedet.

Mark Plus har tidligere omtalt den stigende russiske dominans på eksportmarkedet for hvede med en produktion, der på 17 år er vokset fra 40 mio. tons til 80 mio. tons og med relativt lave produktionsomkostninger.   

Nu har Ruslands stærke hånd igen manifesteret sig gennem en større ordre, rapporterer Jyske Markets.

Egypten købte nemlig i går endnu en omgang russisk hvede, denne gang 170.000 tons til en pris på 197,97 – 200,00 US-dollars pr. ton., svarende til ca. 125-126 kr. pr. hkg. 

Spænding før rapport: Analytikere tror på ny opjustering af global hvedeavlMark Tirsdag 10. oktober 2017 · 12:37

Rumænsk hvede blev udbudt til knap 204 US-dollars pr. ton (128,5 danske kr. pr. hkg) og fransk hvede til knap 207 US-dollars pr. ton (130 danske kr. pr. hkg). Konkurrenceevnen er altså stadig ikke i top for de europæiske varer, konkluderer Jyske Markets, der også vurderer, at de russiske hvedepriser på det seneste lagt pres på hvedeprisernepå Matif og i Chicago.  

 

   

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.