Ruslands eksport af korn i vild stigning
Der er rigtig god gang i eksporten af både hvede og andre russiske afgrøder.

Rusland har i de seneste mange måneder gået under navnet "Konger af hvedemarkedet", og den titulering kan man roligt fortsætte med, viser de nyeste tal.

Der er nemlig rigtig god gang i eksporten af både hvede og andre russiske afgrøder, ifølge Jyske Markets.

Således har svækkelsen af den russiske rubel i den forgangne uge for alvor forbedret den russiske konkurrenceevne og sat sit præg på eksporten, der i sidste uge skød i vejret. På ugebasis steg eksportsalget af afgrøder sidste uge fra 800.000 ton til hele 1,5 mio. ton.

Derfor er Rusland konge: Så billigt er det at producere 1 hkg hvedeMark Tirsdag 13. marts 2018 · 12:02

Den samlede eksport af afgrøder ud af Rusland udgør for sæsonen nu 49,5 mio. ton. Det er en fremgang på ikke mindre end 41 procent i forhold til sidste sæson. 

Eksporten af hvede udgør 33,8 mio. ton, hvilket er en stigning på 45 procent i forhold til sidste sæson. På trods af den eksplosive vækst, kan eksporten af hvede dog ikke holde trit med produktionen og de indenlandske hvedelagre estimeres pt. til at stige to mio. ton for sæsonen til 12,7 mio. ton.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.