Ruslands eksport af korn vokser eksplosivt
Den store 2017-høst giver positivt udslag på eksporttallene.

Ruslands kornhøst var pr. 30. oktober nået op på hele 135,2 mio. tons for høst 2017 mod 119,8 mio. tons året før, og det har naturligvis givet et solidt udslag på korneksporten i de seneste måneder.

Det store land mod øst forventer til nytår således at have eksporteret tæt ved 27 mio. tons korn i de seks forudgående måneder, hvilket er 30 procent mere end samme periode sidste år, skriver Jyske Markets med Agritel og RusAgroTrans som kilder.

I november fortsatte Rusland den heftige korneksport med 5,1 mio. tons, hvilket overgår rekorden fra september måned i år. Høj vandstand i havnene i Novorossiysk, Touapse og Taman har været en medvirkende årsag til de flotte eksporttal.

Russerne forventer ganske vist en nedgang i december måned til 4,3-4,4 mio. tons korn afskibet, men det ændrer ikke ved, at andet halvår 2017 byder på en kraftig vækst i korneksporten.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.