Ruslands høst af vårhvede ramt af snevejr
Udbytterne i det vigtigste vårhvedeområde, Sibirien, er pænt under forventningerne, lige som man er begyndt at blive ramt af vedvarende sne.

Overvurderer det amerikanske landbrugsministerium, USDA estimatet for den russiske hvedehøst i den seneste Wasde-rapport? Ja, noget kan tyde på det med de modsatrettede meldinger, der kommer ind fra Rusland, rapporterer Jyske Markets.

De divergerende meldinger betyder, at markedet er splittet. Møllehveden har således foreløbig haft overordneligt svært ved at bryde ned gennem 197 euro pr. ton (ca. 147 danske kr. pr. hkg) på Matif.

Derimod har de russiske FOP-priser været stigende, og det måtte Egypten sande, da de i sidste uge måtte betale 5 US-dollars pr. ton (godt 3 danske kr. pr. hkg) mere for deres importhvede end ugen forinden. Det er et lille tegn på, at de russiske eksportører ser en smule mere skeptisk på situationen for den russiske vårhvedehøst end USDA.

Hen over weekenden har det russiske landbrugsministerium nedjusteret forventningerne til de estimerede høstarealer for vårhvede med 1,7 mio. acres på grund af ufavorabelt vejr i flere vårhvederegioner.

Spild om russiske vårhvedeudbytter sender priser i to retninger Mark Tirsdag 18. september 2018 · 11:32

Den russiske hvedehøst vurderes kun 73 procent færdig, og udbytterne i det vigtigste vårhvedeområde, Sibirien, er pænt under forventningerne, lige som man er begyndt at blive ramt af vedvarende sne.

På den baggrund forventer flere og flere aktører, at USDA’s seneste produktionsopjustering for Rusland på 3 mio. ton var en fejl.

Med et kig frem mod næste sæson, er der også begyndende skepsis for, om vi på globalt plan vil se en tilstrækkelig fremgang i antallet af hvedearealer til at dække det stigende forbrug, lyder det fra Jyske Markets.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.