Ruslands hvedehøst godt i gang: Så lave er hektarudbytterne
De russiske mejetærskere har nu tygget sig igennem godt en femtedel af landets hvedearealer.

Sidste uge udtalte direktøren for det russiske konsulentburauet IKAR, at deres prognose for Ruslands hvedehøst i år på beskedne 71,5 mio. ton så ud til at ramme fint plet. Nu er godt 20 procent af høsten i hus - og direktøren kan fortsat klappe medarbejderne på ryggen.

Jyske Markets melder, at de første udbyttetal er begyndt at tikke ind for den russiske høst af hvede, som sidste år var en af de helt store spillere på verdens eksportmarkeder.

I fredags havde mejetærskerne arbejdet sig igennem ca. 3,8 mio. hektar med en samlet produktion i niveauet 15 mio. ton.

Det svarer til et gennemsnitligt udbytte på 38,9 hkg pr. hektar, og på bundlinjen giver det en foreløbig nedgang på 17 procent i udbytterne.  

Holder det gennemsnit hele vejen for resten af høsten, vil den russiske hvedeproduktion lande på lige over 70 mio. tons. Altså en stor bid under sidste års rekordstore produktion på 85 mio. ton. 

 

Russisk hvedehøst har kurs mod forventet hård maveplaskerMark Tirsdag 3. juli 2018 · 15:14

 

 

 

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.