Russisk hvede når op i højeste pris i tre år
Hvede fra Rusland stiger primært på grund af højere omkostninger til håndtering og transport.

USA-hveden fortsætter den solide optur. I går steg Chicago-hveden maj-termin således med hele 3,9 procent til 109 kr. pr. hkg.

Matif-hveden holdt derimod lav profil og listede beskedent 0,6 procent i vejret til 125 kr. pr. hkg.

Stigningen i USA skal ses på baggrund af udfordrende klimatiske forhold i Midt-vesten - og i større perspektiv til en vis grad også, at hvedepriserne i Rusland nu meldes på det højeste prisniveau i tre år, vurderer Jyske Markets.

For de russiske hvededyrkere er det dog ikke så positivt, som det kan lyde, for prisen stiger primært på grund af højere omkostninger til håndtering og transport. Ruslands store hvedeeksport betyder nemlig, at varerne skal hentes længere og længere inde i landet. 

USA-hvede stiger i pris - fire mio. hektar hårdt ramt af vejretMark Mandag 9. april 2018 · 11:24

Til gengæld begunstiges landmændene af en kraftig svækkelse af den nationale valuta, rublen, hvilket opretholder konkurrenceevnen på eksportmarkederne, påpeger Jyske Markets.

Alene i går blev rublen svækket med små 3,5 procent mod dollaren som følge af Trump’s indførsel af nye sanktioner mod russiske såkaldte oligarker med tætte forbindelser til Putin.

Oligarkerne står i spidsen for store og betydningsfulde russiske virksomheder, og sanktioner frygtes at kunne skade den i forvejen hårdt medtagede russiske økonomi. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.