Russisk hvede pålagt kæmpe importafgift af naboer
Tyrkiet annoncerede i går en kæmpe importafgift på russisk hvede.

Hvedeeksportørerne fra Europa og Nordamerika fik i går en lille hjælpende hånd efter at Tyrkiet  annoncerede en kæmpe importafgift på russisk hvede. 

Selvom Tyrkiets forhold til Rusland lader til at være i bedring, så er der altså stadig et efterslæb fra nedskydningen af et russisk kampfly på grænsen til Tyrkiet i 2015, vurderer Jyske Markets.

Handlingen i 2015 resulterede i, at Rusland lukkede for import af den række frugter og grøntsager fra Tyrkiet. Rusland har ikke genåbnet for importen endnu, og det får altså nu konsekvens den anden vej.

I går annoncerede Tyrkiet begrænsninger for import af russisk majs og hvede, hvor der pålægges 130 procent  importafgift på russisk hvede. 

Russiske brancheorganisationer beder nu den russiske stat at bløde op for forholdet til Tyrkiet på denne front, da Tyrkiet er den anden største kunde for de russiske hvedeeksportører. Fastholder Tyrkiet kravet kan det betyde endnu større russiske overgangslagre af korn.

Omvendt ønsker Tyrkiet øjensynligt at øge hvedeimporten fra EU, Canada og også USA. Der er i hvert fald ikke pålagt nogen begrænsning på varer fra disse destinationer. Ukrainske varer er heller ikke pålagt nogen begrænsning, ifølge Jyske Markets.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.