Russisk hvedehøst har kurs mod forventet hård maveplasker
Den russiske høst er begyndt som forventet, mener lokalt konsulentbureau.

De første meldinger fra den russiske hvedehøst tikker ind, og det er i en positiv og optimistisk stemning i forhold til seneste prognoser, rapporterer Jyske Markets.

Direktøren for det lokale konsulentbureau IKAR udtaler, at billedet lever fuldt op til forventningerne, og at deres estimat på 71,5 mio. ton fastholdes.

I Krasnodar, Ruslands anden største hvederegion, rapporteres udbytterne en anelse under sidste års tal, men udbytterne i den tredjestørste hvederegion, Stavropol, er mere medtaget af varmen og oplever et større fald, ifølge Jyske Markets.

I høsten 2017 hentede Rusland en rekordhøj hvedeproduktion hjem på ca. 85 mio. ton. Tidligt på sæsonen stod det dog klart, at man ikke når de højder i år.

Efter længerevarende uenighed hos markedsaktørerne om udsigterne for hvedeproduktionen blev der for en måneds tid siden konsensus fra lokale bureauer om en hård landing på i omegnen af 70 mio. ton, altså næsten 20 procent under sidste års rekordhøst. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.