Russiske hvedeudbytter har kurs mod toppen
De russiske afgrøder vurderes at være kommet godt igennem vinteren.

I går lød meldingen fra Australien, at landet er på vej mod den største hvedehøst nogensinde med 35,1 mio. tons, og nu er der også positive udsigter fra russisk side hvad angår størrelsen af årest hvedehøst, skriver Jyske Markets.

Således tegner vejrforholdene lyst for den kommende sæsons russiske hvedehøst.

Det vidtstrakte land har ifølge estimater fra UkrAgroConsult nemlig udsigt til den andenstørste hvedehøst nogensinde på 67 mio. tons, kun overgået af sidste års høst.

De russiske afgrøder vurderes at være kommet godt igennem vinteren, hvor under fem procent af planterne ventes at være påvirket af kulden.

Den russiske hvedeeksport er ikke helt kommet op i den forventede tempo, hvilket skyldes at den russiske rubel fortsætter med at styrkes, og det udfordrer konkurrenceevnen. Valutastyrkelsen til trods er de russiske varer dog stadig de billigste.


 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.