Så er første vinterhvede høstet: Fendt Ideal klippede tre hektar på halvø

TH Agro på Vestfyn klippede onsdag de første hektar i vinterhveden med fint resultat.

Bedriften TH Agro på Vestfyn høstede i forgårs onsdag - måske - den første danske vinterhvede i 2019-høsten.

Tre hektar Sheriff-hvede af en mark på i alt fem hektar blev klippet af noget så usædvanligt som en Fendt Ideal T9 med 40 fods skærebord ført af mejetærskerpilot Christian Daneland, mens driftsleder Michael  Pedersen stod bag kameraet.

Vandprocenten var mellem 17 og 20, og udbyttet er målt til ca. 80 hkg pr. hektar, hvilket er yderst tilfredsstillende.

"Det midterste af marken var moden, men yderkanterne var ikke helt klare, så dem lod vi stå, og vi valgte at høste videre i vores hundegræs", fortæller medejer af TH Agro, Torben Thomsen.

Mild jord på halvøen Helnæs

Den tidlige hvedemark er placeret på halvøen Helnæs i Lillebælt, og med mild jord er afgrøderne på halvøen som oftest nogle dage foran til høst.

"Det er helt normalt, at vi starter hvedehøsten på Helnæs her midt i juli", fortæller Torben Thomsen, der også løb med Skyd Høsten Først for vinterhvede i 2018.

De næste dage fortsætter Fendt-mejetærskeren med at høste frøafgrøder hos TH Agro, og i næste uge tages høstmandskabet hul på resten af arealet med ca 350 hektar hvede, som omfatter både foderhvede og brødhvede.

"Det har været en rigtig god vækstsæson for hveden, så har vi har høje forventninger.

Vi har fået sprøjtet rettidigt mod gulrust og andre sygdomme, og har ikke oplevet problemer med goldfodsyge og skarp øjeplet. Men vi har dog nogle marker, hvor der har været for lidt nedbør", siger Torben Thomsen.

TH Agro udgøres af et markbrug på 850 hektar og en tilhørende svineproduktion.

Mere om dette tema

Her kan du se indsendte billeder og læse artikler i forbindelse med LandbrugsAvisen og Gjensidiges årlige konkurrence "Skyd høsten". 

Læs mere om konkurrencen eller deltag med dine egne billeder her

Torben Thomsen er første indsender af fotos til Skyd Høsten Først i kategorien vinterhvede, og vinder et gavekort til Restaurant Flammen.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Sådan gør du

Skyd høsten først:

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 13 afgrøder:

Allerede høstet: Engrapgræs, rødsvingel, vinterbyg, alm. rajgræs, raps, og vinterhvede.

Mangler høst: Hvidkløver, vårbyg, triticale, rug, havre, spinat til frø og hestebønner.

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind. 

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr. 

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad WiFi 32GB til værdi 2.280 kr. samt 5 x 1 valgfrit årsabonnoment på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.114 kr. 

Skyd bedste video:

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her:

www.landbrugsavisen.dk/skyd-2019

Emneord Skyd Høsten 2019

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.