Så er skårlægning af frøgræs skudt i gang

På Midtsjælland er Mølleskovgaard og Hømgaarden godt i gang med skårlægningen af engrapgræsset.

Høsten af frøgræs er så småt kommet i gang. På Mølleskovgaard ved Store Merløse på Midtsjælland har man onsdag skårlagt 22 hektar engrapgræs med vandprocent på omkring 25 procent.

Det skårlagte frøgræs er af 2. års sorten Lato, der leveres til DLF.

På Mølleskovgaard driver man samlet 170 hektar, hvoraf en god del er frøgræs og de er i et driftfællesskab omkring frøgræsset med to andre bedrifter, Dineshøj og Hømgaarden. Tilsammen har driver de tre bedrifter 1250 hektar.

"På Hømgaarden skårlagde vi engrapgræs i mandags og det regner vi med at høste på lørdag. Det vi slog onsdag regner jeg med, at vi høster på næste onsdag", siger Anders Larsen, der ejer Mølleskovgaard og har indsendt de flotte billeder til Skyd Høsten.

Hver af de tre bedrifter ejer en John Deere-traktor og en BCS-fingerklipper, og ligesom tidligere år arbejder de fint sammen med skårlægningen.

Anders Larsen har sin 13-årige søn med i marken og også han tager flittigt billeder af arbejdet. Indtil videre tegner høsten rigtig godt.

"Jeg synes det tegner yderst fornuftigt. Vi har fået det regn vi skulle have. Men man skal selvfølgelig passe på,  der kan jo komme regn endnu under høsten", siger han.

Anders Larsen regner med et udbytte på i hvert fald fem-års gennemsnittet.

Mere om dette tema

Her kan du se indsendte billeder og læse artikler i forbindelse med LandbrugsAvisen og Gjensidiges årlige konkurrence "Skyd høsten". 

Læs mere om konkurrencen eller deltag med dine egne billeder her

Han deltager med disse fotos i Skyd Høsten Bedst da det ikke er selve høsten. Det er derfor stadig muligt at komme med i konkurrence og Skyd Høsten Bedst for Engrapgræsset.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten 2019 - Sådan gør du

Skyd høsten bedst:

  • 1. præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd høsten-lagkage, værdi 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 29.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Apple iPad WiFi 32GB, værdi 2.280 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller Traktortech, værdi op til 1.114 kr.

Skyd høsten først:

Skyd høsten først og vind et gavekort til Restaurant Flammen til en værdi af 800 kr.

Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Skyd bedste video:

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

  • Gå ind på www.landbrugsavisen.dk/skyd-2019
  • Udfyld felterne med information og kontaktoplysninger
  • Upload dit billede (du kan uploade op til tre billeder) eller send din video.

Betingelser for at deltage:

I alle konkurrencer er det en betingelse for at vinde, at ejer, forpagter, driftsleder eller maskinfører på det høstede areal er villig til at fortælle mere om høsten.

Alle indsendte billeder, videoer og kommentarer skal være fra 2019.

Udvalgte billeder og videoer bliver vist på landbrugsavisen.dk, og de bedste fotos bliver trykt i LandbrugsAvisen.

Alle præmier udloddes af LandbrugsAvisen i samarbejde med Gjensidige

Alle, også ikke-landmænd, kan deltage i konkurrencen dog ikke medarbejdere ved LandbrugsMedierne og Gjensidige.LandbrugsAvisen forbeholder sig ret til at anvende indsendte billeder og tekst vederlagsfrit i LandbrugsMediernes trykte og elektroniske medier. Fotos og tekster må ikke fremstå stødende, indeholde klare reklamebudskaber eller krænke ophavsrettigheder. De fulde konkurrencebetingelser kan læses på hjemmesiden. 

Emneord Skyd Høsten 2019

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.