Såbarometer: Fuld knald på såning af vintersæd - Vestjylland overrasker
Denne uges vejr har tørret godt op på jorden. Det betyder, at såbarometeret har taget et ordentligt ryk fremad i denne uge.

I denne uge blev såmaskinerne for alvor sat i arbejde. Det skyldes, at denne uges fine vejr har tørret op i det øverste jordlag mange steder i landet.

»Her er prima såbed nu, god struktur i jorden, løs i toppen og godt med fugt nede«, fortæller Casper Andersen, planteavlskonsulent hos LMO i Hinnerup. Han tilføjer, at ploven stadig bør være en-to dage foran såmaskinen på lerjord.

I Horsens hos plantavlskonsulent Daniel Damhus, LMO, er billedet lidt det samme.

»Ofte kræver det, at de tunge jorde tørrer godt op imellem pløjning eller harvning og såning. Denne uge er det optimale vindue for etablering af vintersæd, både i forhold til tidspunkt og vejrlig. Så det handler om at sætte alle kræfter ind«, siger han.

Også i Vendsyssel har denne uge været den helt store såuge. Dog er de her begrænsede af, at der stadig står en del vårbyg, som endnu ikke er høstet.

Såbarometer: Regn satte effektiv stopper for såningenMark Søndag 15. september 2019 · 11:04

I Vestjylland står det anderledes til. Her er der stadig mange våde marker efter hyppig regn.

»Vi mangler tre-fire dages sammenhængende tørvejr, hvor man både kan pløje og nå at så, inden det igen regner. Selv de pløjefri landmænd har svært ved at finde afdrænede jorde«, fortæller Christian Hansen, plantekonsulent hos Sagro. Han melder også om halm, der endnu ikke er fjernet fra markerne.

På øerne ser det mere fredeligt ud. Her er de i fuld sving med såningen uden de store problemer. Og der meldes endda om tørre områder visse steder.

 

Emneord Top2

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.