Såbarometer: Godt såbed og lunt vejr giver god fremspiring
Tre fjerdedele af vintersæden er allerede i jorden. Der har især været fokus på at få vinterbyggen i jorden i den forgangne uge.

Såningen skrider frem med hastige skridt.

Det gode vejr gør, at landsgennemsnittet ligger på ca. 72 pct. af hveden sået, 90 pct. af rugen og 81 pct. af vinterbyggen. Det er en kraftig fremgang fra sidste uge, hvor hvede og byg lå på ca. 25 pct. og rug på ca. 60 pct.

»Såbedet er godt og med god jordfugt. Med udsigt til tørt og lunt vejr forventes vintersæden at spire godt frem«, siger Anita Jæger Jacobsen, Sagro.

Enkelte steder kan jorden dog gå hen og blive lidt for tør. Især på lerede bakketoppe.

»Her har snegle gode muligheder for at nå at æde kornet inden eller i forbindelse med fremspiring. Så vær opmærksom på, om den manglende fremspiring her kun skyldes tør jord«, bemærker Daniel Rosenkilde Damhus fra Velas.

Populære sorter

Informer er igen en af de mest populære hvedesorter, melder flere af planteavlskonsulenterne.

»Informer kommer igen i år til at fylde meget på Djursland, både i fremavl og til foder. En anden hvedesort, som er meget udbredt i år, er Heerup«, fortæller Christina Siegumfeldt fra Djursland Landboforening, og hun fortsætter:

»Ukrudtsbekæmpelsen bliver todelt i rigtig mange af de tidligt såede marker, så bekæmpelsen generelt kan strækkes lidt længere«.

Der er mange, som har brugt DFF allerede, mens behandling med Boxer må vente til temperaturen er faldet lidt på grund af risikoen for fordampning.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.