Såbarometer: Se hvor langt såning af vårsæd er i dit område

Såning af vårbyg, havre og roer er så småt i gang - men på langt de fleste bedrifter venter man stadig på at komme i gang med såarbejdet.

Der er endnu kun etableret ganske få marker med vårsæd, og der ventes stadig på, at vejret arter sig fra sin bedre side med højere temperaturer og tørvejr, så forårets såarbejde kan komme ordentligt i gang.

Sådan lyder den samlede konklusion fra landbrugsavisen.dk´s  panel af planteavlskonsulenter, som er sammensat af konsulenter fra alle del af landet.   

Som det ses af forårets første såbarometer har det i enkelte tilfælde været muligt at komme i jorden, og der er således kun etableret ganske få marker med vårbyg og lidt havre.

Generelt er det på de mildere jorder, at der først er sået vårbyg. Dog har det også været muligt at tilså enkelte marker på Lolland og Falster.

Per Skodborg Nielsen, planteavlskonsulent fra Sagro, beretter om, at der er godt gang i gyllenedfældningen til vårsæden rundt omkring i det vestjyske, ligesom der er prioriteret at udbringe en del gylle til vintersæden, især på vinterrug og vinterbyg.

»Som langtidsprognosen ser ud lige nu - uden væsentlig nedbør og gode temperaturer over 10 grader, kan det hurtigt gå stærkt, og det er måske stilheden før stormen,« siger Per Skodborg Nielsen, Sagro.

Det vægtede landsgennemsnit for vårbyggen lander i denne uge kun lige akkurat på 1 procent af det vårbygareal, der skal sås her til foråret. Det har altså generelt endnu ikke været vejr til at komme i jorden med vårbyggen.

Følg såbarometeret for vårbyg, havre og roer på landbrugsavisen.dk hver uge.

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.