Sådan får du et godt overblik over økonomien i markbruget
Registreringsværktøjet FarmTracking kan både vise, hvor god økonomien i afgrøden er, og hvor du skal være særligt opmærksom på problemer.

Af planteavlskonsulent Kirsten Larsen, Centrovice

FarmTracking er et registreringsværktøj til mobiltelefon eller I-pad.

Her kan du registrere alle handlinger i marken, ligesom du kan lave ”hotspots”, fx over særlige ukrudtsarter i marken, se eksemplet fra en bedrift i figur 1. 

I figuren er vist dækningsbidrag 1 for hver afgrøde på en bedrift. Efterhånden som du får flere år med, får du et godt overblik over økonomien i de enkelte afgrøder. Du kan også få vist tilsvarende resultater pr mark.

Maskinhandlinger kan ligeledes indtastes, og du får beregnet dækningsbidrag 2 pr. afgrøde og pr mark.

Figur 1. Eksempel på brug af FarmTracking fra bedrift. Opnået dækningsbidrag 1 i kr. pr. hektar i 2019 for de forskellige afgrøder 

Farmtracking - øko-planteavlerens vigtigste mobilapp Lørdag 12. oktober 2019 · 00:00

Registreringer bruges til at have en ajourført sprøjtejournal og til at skrive notater og bemærkninger til de enkelte handlinger.

Med lidt flere registreringer kan du også bruge FarmTracking til at få overblik over økonomien i markbruget.

Dette kræver at alle handlinger og høstede udbytter registreres. Herefter skal der sættes aktuelle priser på indkøb af hjælpestoffer, og afregningsprisen skal indtastes.

Priser kan kun indtastes i MarkOnline. Herefter får du værdifuld viden om økonomien i markbruget.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.