Sådan får du maksimalt udbytte af din planteproduktion
Hvordan lægger jeg en gødningsplan? Hvad betyder fosforloftet for, hvor meget husdyrgødning jeg må tildele markerne? Må man bruge slæbesko til at nedfælde gylle på græs? Disse og mange andre spørgsmål får du svar på i den nye udgave af bogen Gødningslære, som netop er udgivet på SEGES Forlag.

At gøde rigtigt er den første forudsætning for at udnytte næringsstofferne optimalt og få maksimalt udbytte af sin planteproduktion.

Den nye bog Gødningslære er en allround informations- og lærebog, der fokuserer på næringsstofferne i både konventionelt og økologisk landbrug. Det skriver Landbrug & Fødevarer.

Bogen giver nyttig og nødvendig viden til både landmænd, elever på landbrugsuddannelsens 1. og 2. hovedforløb og alle andre, der arbejder med husdyr og afgrøder.

"For at drive et ansvarligt landbrug i dag er det nødvendigt, at landmanden har både teoretisk viden om jord, reaktionstal, planter, næringsstoffer og miljø, og mere praksisnær viden om brug og fordeling af gødningsstoffer", siger bogens forfatter, landbrugslærer Niels Erik Jespersen fra Dalum Landbrugsskole.

Gødningslære giver en udførlig beskrivelse af planternes behov for næringsstoffer og næringsstoffernes kredsløb, og alle sider er illustreret med flotte nye fotos og figurer, som er opdateret med de nyeste tal.

Bogen tager desuden fat i jordtyper, jordbundsanalyser og kalkning, samt brug af både husdyr- og handelsgødning.

"De nye fosforregler bliver naturligvis også behandlet i bogen. Men mere specifikt lovstof er udeladt i denne udgave, da regler og love ofte ændrer sig fra år til år. I stedet er der henvisninger til de aktuelle websites for aktuel lovgivning", siger Niels Erik Jespersen.

Bogen på 208 sider kan købes hos SEGES Forlags netbutik og koster 299 kroner. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.