Sådan klarer jeg kravene til efterafgrøder
Planteavler Anita Halbye, Mern, fortæller om, hvordan hun lever op til reglerne for efterafgrøder. Læs alle fire planteavleres svar på månendens spørgsmål i det nye nummer af magasinet MARK, der udkommer 1. oktober.

Hvordan klarer du kravene til efterafgrøder?

"Jeg synes, at reglerne for efterafgrøderne er blevet for uoverskuelige. Det kan simpelthen ikke passe, at det skal være så kompliceret, at vi som landmænd ikke tør foretage os noget, før vi har haft det forbi vores planteavlskonsulent", siger Anita Halbye, fra Mern.

Hun tilføjer, at de mange og komplicerede regler skaber usikkerhed og en masse bøvl.

Det mener hun er ærgerligt, da efterafgrøder grundliggende er en god ide.

På spørgsmålet om, hvordan hun selv lever op til kravene om efterafgrøder, siger hun:

Sådan klarer jeg kravene til efterafgrøderMark Onsdag 25. september 2019 · 07:55

"Jeg klarer de mange forskellige krav ved at have braklagt ukurante hjørner. Derudover har jeg vildtstriber og lovpligtige efterafgrøder".

Anita Halbye vil ikke trækkes i kvælstofkvoten. Derfor har hun brugt de efterafgrøder, som hun havde ’i banken’.

Det udgjorde ca. halvdelen af kravene. De resterende lovpligtige efterafgrøder fik hun sået inden 20. august - og således uden, at det medfører træk i N-kvoten.

Det store pres med, at få det sidste høstet og få rapsen sået gjorde, at hun ikke nåede at så frivillige efterafgrøder.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.