Sådan virker efterafgrøder over og under jorden

Ved at have efterafgrøder fra høst og frem til etablering af næste afgrøde vil forringelsen af jordene minimeres, og måske endda elimineres.

Af Søren Søndergaard, planteavlskonsulent, Vestjysk Landboforening

En jord i naturlig balance er bevokset hele året. Med balance menes, at planterne hele tiden under vækst opbygger organisk stof, sideløbende med at diverse mikroorganismer løbende nedbryder organisk stof.

Langt den største del af det dyrkede landbrugsareal i Danmark bliver dyrket med afgrøder, der ikke vokser hele året. Samtidig kører nedbrydningen ufortrødent videre.

Desværre er perioden uden aktiv vækst...

Vil du læse videre?


Få fuld adgang til vores digitale univers. Alle artikler, alle podcasts og alle videoer.

Prøv 30 dage for 29 kr.

Herefter 98 kr./mdr. - ingen binding.

Ja tak - 30 dage til 29 kr.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.