S-profil: Kampen om landbrugspakken var »uskøn« og »uklog«
Samfundet har brug for både et godt miljø og for en større landbrugsproduktion. Derfor bør oppositionen snarest muligt melde ud, hvad landbruget kan forvente af ændringer efter et valg. Det skriver fhv. erhvervs- og vækstminister Ole Sohn i aviskronik.

De seneste måneders politiske kamp om landbrugspakken har været »uskøn og strategisk uklog«:

At gøre landbrug og miljø til et område for værdikamp er ikke i samfundets interesse, for der er brug for både et bedre og mere producerende landbrug og for mere og bedre miljø.

Det skriver tidligere erhvervs- og vækstminister Ole Sohn i en kronik i Berlingske under overskriften »Stop mudderkastningen om landbruget.«

»Politisk realityshow«

I kronikken beklager Ole Sohn forløbet om landbrugspakken, som han betegner som et »politisk realityshow« med en blanding af »ufine politiske kneb, benspænderi, fejlfinderi og værdikamp«.

Selvom underholdningsværdien har været stor, har det igen sat fokus på det problematiske ved at føre erhvervspolitik på et smalt, politisk flertal, fastslår Ole Sohn.

Aftale om landbrugspakke bliver uden Socialdemokraterne Tirsdag 22. december 2015 · 00:08

Han peger på, at landmænd, som investerer på baggrund af en smal flertalsvedtagelse i Folketinget, udsætter sig for en økonomisk risiko, som kan sætte erhvervet yderligere i klemme, hvis en kommende regering ændrer reglerne igen.

Opposition bør melde ud

Landbruget har tværtimod hårdt brug for at foretage store, langsigtede investeringer i en større og mere ressourceeffektiv produktion, understreger Sohn.

Eftersom landbruget og fødevaresektoren har stor og positiv betydning for samfundet og beskæftigelsen, bør de partier, som forkastede landbrugspakken, nu melde klart ud om deres egne hensigter efter et eventuelt nyvalg, skriver den tidligere minister.

Bør finde sammen

Ole Sohn opfordrer overordnet de politiske beslutningstagere til at understøtte den danske fødevareklynge, som er »i verdensklasse« og med »potentiale til meget mere.«

»Forhåbentlig var landbrugspakken et uheldigt bump på vejen, regeringen og oppositionen bør finde sammen med erhvervet i et partnerskab, der kan udvikle en langsigtet stategi for bæredygtig fødevareproduktion byggende på princippet mere for mindre,« skriver Ole Sohn.

Faktaboks

Ole Sohn (61) var erhvervs- og vækstminister for SF fra oktober 2011 til oktober 2012, hvor han gik af i forbindelse med formandsskiftet i SF.

Ved SF’s udtræden af regeringen i 2014 meldte han sig ind i Socialdemokraterne.

Han forlod Folketinget i forbindelse med valget i juni 2015.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.