Satellitbaseret kontrol: Se, om dine marker er grønne eller gule
Nu kan du tjekke om dine marker overholder Landbrugsstyrelsens aktivitetskrav. 3. september afholder styrelsen spørgetime.

I Internet Markkort kan du se om Landbrugsstyrelsen vurderer,  at aktivitetskravet, som er en støttebetingelse under grundbetalingsordningen, er opfyldt på dine marker

For arealer med 1-årige afgrøder opfyldes aktivitetskravet ved, at arealerne dyrkes med en 1-årig afgrøde, og for arealer med græs ved, at de enten slås eller afgræsses.

Det skriver landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse. 

Landbrugsstyrelsen bruger en trafiklysmodel med farverne grøn, gul og rød til at vise, om vi vurderer, at aktivitetskravet er opfyldt for den enkelte mark. Du kan se kortlaget med farverne i Internet Markkort (IMK) ved at vælge fanen ”Korttemaer” og sætte flueben i boksen ”Monitorering”.

  • Grøn betyder, at vi vurderer, at kravet er opfyldt.
  • Gul betyder, at vi endnu ikke har kunnet konstatere, at kravet er opfyldt.
  • Rød betyder, at kravet med overvejende sandsynlighed ikke er opfyldt. I det første år (2019) med satellitbaseret kontrol gennemgår vores kontrollører de røde marker efterfølgende - så vi er helt sikre på, at afgørelsen bliver korrekt.

I starten, hvor fristen for opfyldelse af aktivitetskravet på marker med græs endnu ikke er overskredet, vil der kun være grønne og gule marker på kortet. Gule marker bliver løbende gjort grønne i takt med, at styrelsens analyser af satellitbillederne viser, at markerne er blevet slået eller afgræsset.

Minister: Satellitkontrol skal gøre det lettere at være landmand Onsdag 16. januar 2019 · 15:09

Marker kan først blive røde, når fristen for overholdelse af aktivitetskravet er passeret. I 2019 er fristen for overholdelse af aktivitetskravet 25. september. De røde marker vises i IMK fra den 15. oktober.

Vær opmærksom på, at der er en forsinkelse på 7-14 dage på det, som vises i trafiklyssystemet.

Læs mere på temasiden for satellitbaseret kontrol, www.lbst.dk/satellit

Spørgetime på Facebook

Du kan også deltage i spørgetimen på Facebook. Følg siden ”Nyt til landbruget – Landbrugsstyrelsen”. Her starter Landbrugsstyrlsen en spørgetime tirsdag d. 3. september kl. 18.00, hvor de vil sidde klar ved tasterne og svare på de spørgsmål, du måtte have.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.