SDHI-bejdsemiddel til korn på vej - merudbytte på 3 hkg

Vibrance er et bejdsemiddel til korn. Midlet indeholder SDHI, og forventes godkendt til efteråret 2019.

Hidtil har SDHI-aktivstoffer kun været godkendt i svampemidler til udsprøjtning i korn.

Til efteråret 2019 kan danske landmænd dog også få mulighed for at bruge et bejdsemiddel, som indeholder SDHI. Syngenta formventer nemlig, at bejdsemidlet Vibrance bliver godkendt, så det kan bruges til bejdsning af korn til efteråret.

Det viser forsøgene

Bejdsemidlet Vibrance blev afprøvet i forsøg i 2018.

I forsøgene indgik Redigo Pro og Celest Formula M, som allerede bruges til bejdsning af korn. Derudover blev de nye SDHI-bejdsemidler Vibrance Duo og Vibrance Gold afprøvet.

»Alle fire afprøvede bejdsemidler resulterede i et højere plantetal og sikre merudbytter på ca. tre hkg pr. hektar. Der var ikke forskel på midlernes effekt«, sagde Ghita Cordsen Nielsen på plantekongressen.

Hun tilføjede, at hveden i forsøgene blev udsat for modgang, for at øge sandsynligheden for at se effekt af bejdsemidlerne.

Det betød blandt andet, at hveden blev sået sent, og at der i udsæden var 13 pct. kerner med fusarium, hvilket er over grænseværdien for anbefalet bejdsning.

Bekæmper ikke bladsvampe

I visse lande i Østeuropa bejdses der med så store doseringer af effektive SDHI-midler, at der er effekt mod bladsvampe i løbet af vækstsæsonen.

Det bliver ifølge Ghita Cordsen Nielsen ikke tilfældet i Danmark.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.