Se årets første høstbarometer: Store udbytter i vinterbyg øst for Storebælt
De første udmeldinger fra landets planteavlskonsulenter er langt mere positive i år, sammenlignet med sidste års tørkeår.

Sidste års høst af vinterbyggen var en knasende tør oplevelse, hvor udbytte-indexet endte på 73 pct. Over en fjerdedel ringere end en normal høst.

Dette års høst af vinterbyg er til gengæld en helt anden oplevelse. Flere steder i landet meldes der om udbytter over normalen.

På Fyn er optimismen dog ikke lige så stor, da Centrovice melder om udbytter lidt under normalen, der på et fem års gennemsnit for landsdelen ligger på 66,1 hkg. pr. hektar vinterbyg.

Daniel Damhus fra LMO Horsens kan yderligere berette, at den gennemsnitlige vandprocent i vinterbyggen ligger på 15. Kornet rammer derved det lagerstabile niveau.

Vinterbyggen har givet flotte 90 hkgMark Tirsdag 23. juli 2019 · 07:31

Sønderjylland har føretrøjen på

Landbrugsrådgivning Syd melder om al vinterbyg høstet i deres område. I LandboSyd meldes der om tre fjerdele høstet. Det gør Sønderjylland til landsdelen, hvor de er længst med høsten af vinterbyg. Samtidig ligger udbytte-indexet på 100-105 i landsdelen.

Modsat Sønderjylland, hvor mejetærskerne har buldret derudaf, meldes der om en langsom start på vinterbyggen i Nordjylland og i området omkring Hinnerup, Østjylland.

Planteavlskonsulent Jakob Ulstrup fra LMO Hinnerup forventer, at høsten af vinterbyg kommer til at tage fart i den kommende uge.

Faktaboks

Vinterbyg 
på landsplan:

  • Høsten er knap halvvejs.
  • Nuværende udbytte-indeks er 103, hvilket svarer til 64,9 hkg pr. ha.
  • Højeste udbytter på Sjælland.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.