Se billederne: Bundlinjen er i fokus på PlanteTræf

Der er rig mulighed for at få en faglig opdatering på alt det nyeste fra planteavlen, når Velas viser forsøgsmarken ved Harlev frem 17. juni 2021.

Hvilken sort skal jeg så til efteråret - og hvad gør jeg, hvis jeg gerne vil så tidligt, men har problemer med græsukrudt?

Det er blot en af de faglige problemstillinger, som man med sikkerhed kan blive klogere på, hvis man tager til PlanteTræf 2021 på Labing Møllevej ved Harlev 15 kilometer vest for Aarhus.

I tidsrummet 11-17 bliver man i små grupper guidet rundt i forsøgsmarken, hvor planteavlskonsulenter og repræsentanter fra kemi- gødning- og såsædsfirmaer leverer en faglig opdatering.

Klik dog gennem billederne i billedfeltet for at se nogle af de faglige udfordringer, eksperterne fortæller om.

PlanteTræf giver således et aktuelt billede af situationen i marken lige nu - og råd og vejledning til, hvordan man kommer godt i mål med årets afgrøder - ligesom det giver gode bud på, hvordan næste års vækstsæson kan planlægges.

Et par emner, som optager mange landmænd lige nu, er sortsvalg og tidlig såning af vintersæd. I forsøgsmarken kan parceller med tidlig, normal og sen såning sammenlignes. Tidlig såning kan for nogle være et oplagt alternativ til efterafgrøder, mens det for landmænd med meget græsukrudt kan være en særdeles dårlig løsning.

På Plantetræf 2021 kan du også høre om kvælstof-fikserende efterafgrøder, præcisionslandbrug og en række andre aktuelle emner for planteavlen.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.