Se billederne: DLG Innovation viste nye sorter, biostimulanter og meget mere

Nye sorter, nye dyrkningsstrategier og en bred vifte af biostimulanter og andre nye opfindelser. Det var blot noget af det, man kunne opleve på DLG Innovation 2021.

Innovation er en idé, der omsættes til praksis og skaber værdi. Derfor kan man med god grund sige, at DLG Innovation 2021 levede op til sit navn.

Tirsdag og onsdag i sidste uge kunne de godt 1.000 fremmødte på guidede ture høre om alt det nyeste i forhold til sortsvalg, ligesom de kunne se parceller med forskellige løsningsforslag til sprøjtning og gødskning i forskellige afgrøder.

Derudover kunne de se forsøg og høre om helt nye produkter, som helt sikkert vil komme til at spille en stor rolle for fremtidens planteavl, nemlig biostimulangter.

Fælles for alle biostimulanter er, at de stimulerer plantens naturlige processer til at øge eller forbedre optagelsen og udnyttelsen af næringsstoffer. Endnu er der ikke lavet ret mange uvildige forsøg i Danmark, som kan påvise en økonomisk gevinst ved at bruge biostimulanter.

Det skal nok komme. I disse år kaster de store kemifirmaer nemlig enorme summer i at udvikle nye biostimulanter.

Nogle af disse blev præsenteret på DLG Innovation. Et eksempel er BlueN, der indeholder en bakterie, som ifølge producenten kan kolonisere planten, så den bliver i stand til at optage frit kvælstof fra atmosfæren.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.