Se billederne: Stor gevinst ved at vælge bedste arter til efterafgrøde
Dyrkning af efterafgrøder, mellemafgrøder og companion crop stiller både krav til såmaskinen og til valg af arter.

"Vi kan høste mange fordele, hvis vi sørger for at vælge de arter, som egner sig bedst som henholdsvis efterafgrøder, mellemafgrøder eller companion crop.

Og ofte kan det være en fordel at vælge flere arter, som supplerer hinanden godt. De mange forskellige arter har nemlig hver især vidt forskellige fortrin«.

Sådan lød blot et af mange budskaber, da Agrovi og ’Grønne Marker og Stærke Rødder’ torsdag i sidste uge holdt temadag hos Søren Ilsøe ved Sorø.

Her kunne de mere end 200 fremmødte landmænd se, hvordan blandinger af forskellige arter havde forskellige positive effekter i forhold til at binde næringsstoffer, konkurrere mod ukrudt, løsne jorden, og forbedre jordens dyrkningsegenskaber.

Selv om der ikke er tale om forsøg, indikerer udtagning af planteprøver, at efterafgrøder kan optage mere end hundrede kg kvælstof i efteråret. Topscoreren var en blanding af olieræddike og vikke, som har optaget 130 kg kvælstof pr. hektar.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.