Se de effektive maskiner høste ærter i døgndrift - maskinstation igennem 1/3 af høsten

At kunne se markerne med ærter og ærtehøster fra oven er lidt sjovere end fra jorden. Derfor sendte Jacob Tambour sin drone afsted, da han hjalp med at høste ærter.

Da 18-årige Jacob Tambour var i gang med at hjælpe med at høste ærter hos Døllefjelde Maskinstation på Lolland, så han snittet til at sende sin drone i luften.

"Jeg har lavet videoer før, og jeg tænkte, det kunne være en god idé at lave en video af høsten. Man ser marken og maskinerne fra en anden vinkel med en drone. Der var også en fra holdet, der havde et GoPro kamera med, så han har filmet helt tæt på maskinerne", siger Jacob Tambour.

Han er på sæson og læser til HHX på Nykøbing Falster ved siden af. I øjeblikket er de tre hold på otte mand hver, der høster ærter både dag og nat i juli og august. I alt skal de igennem cirka 2.250 hektar hos forskellige avlere på Lolland, Møn, Falster og dele af Sjælland.

Arbejder dag og nat

Dronen er en DJI Phantom 3, som hans far vandt på Roskilde Dyrskue for to år siden. I stedet for at samle støv, vil Jacob Tambour hellere bruge dronen - for eksempel til at tage billeder af årets høst af ærter.

"I onsdag fik vi at vide, at vi var en tredjedel igennem alle ærter og færdige med de økologiske. Jeg har haft seks dage med nattevagt, så nu holder jeg tre dages fri. Bagefter er det seks dage med dagvagter, hvor jeg møder ind kl. 06 om morgenen", siger han.

Fordelen ved at arbejde om natten og dagen betyder, at Jacob Tambour oplever både solopgang og solnedgang. 

"Det er smukt. Dyrene kommer ud i marken, og du ser landbruget fra en hel anden side", siger Jacob Tambour, der kører andet år som sæsonarbejder. 

Jacob Tambour deltager med det indsendte billede og video i konkurrencen i 'Skyd Høsten Bedst'.

Mere om dette tema

Her kan du se indsendte billeder og læse artikler i forbindelse med LandbrugsAvisen og Gjensidiges årlige konkurrence "Skyd høsten". 

Læs mere om konkurrencen eller deltag med dine egne billeder her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Sådan gør du

Skyd høsten først:

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 13 afgrøder:

Allerede høstet: Engrapgræs, rødsvingel, vinterbyg, alm. rajgræs, raps, vinterhvede og hvidkløver.

Mangler høst: Vårbyg, triticale, rug, havre, spinat til frø og hestebønner.

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind. 

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr. 

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad WiFi 32GB til værdi 2.280 kr. samt 5 x 1 valgfrit årsabonnoment på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.114 kr. 

Skyd bedste video:

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her:

www.landbrugsavisen.dk/skyd-2019

Emneord Skyd Høsten 2019

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.