Se videoen: Landmand høster majs - sået direkte i stub efter første slæt græs

Det har ikke kostet udbytte - men mælkeproducent Ole Leonhardt, Løgumkloster, vil ikke så majs direkte i græsstubben efter første slæt til næste år.

»Mit bedste bud er, at det har kostet en nedgang i majsudbyttet på 2.500 foderenheder pr. hektar at så majs direkte i græsstubben efter første slæt.

Men man skal huske, at jeg havde høstet 3.800 foderenheder pr. hektar i græsset, inden majsen blev sået«, siger Ole Leonhardt fra Løgumkloster.

I foråret fik han en tysk maskinstation til at dybdeharve og nedfælde gylle med smalle tænder i græsstubben efter første slæt.

Derefter blev majsen sået i de smalle striber.

På trods af et udbytte på ca. 10.000 foderenheder i majsen, så har Ole Leonhardt allerede nu besluttet, at han ikke gentager eksperimentet til næste forår.

Teknikken er nemlig ikke tilstrækkelig præcis til, at majskernerne kan placeres i de ønskede 4-5 cm dybde.

Det efterlader majskerner oven på jorden, og det har givet for store spring i rækkerne.

I videoen kan du høre Ole Leonhardt fortælle om sine erfaringer med at så majs direkte i græsstubben efter første slæt på 21 ud af 60 hektar med majs.

Læs mere om Ole Leonhardts erfaringer med årets majsdyrkning i LandbrugsAvisen i denne uge. 

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.