Se videoen: Ny type jordprøve giver svar med det samme
Virksomheden Nordetect lancerer en teknologi, der skal hjælpe landbrug med at tilpasse gødningsmængden til jordforhold på få minutter.

Normalt tager det to uger, nu kan det gøres på 10 minutter. Danske Nordetect har opfundet et system, så man selv kan lave jordbundsanalysen med det samme ved hjælp af software, som mange landmænd allerede kender.

Dermed kan landmænd gøde mere præcist i forhold til, hvad planterne har brug for.

Landmand Jens Erik Pust fra Give har været med blandt seks landmænd, der pilottestede løsningen i foråret 2019.

”Jeg tror bestemt på grundprincippet i Nordetects produkt. Det er et rigtig godt styringsredskab til næringsanalyse, fordi tildeling af den rette mængde næringsstoffer kan optimere på både kvalitet og udbytte”, siger han.

CEO og founder, Keenan Pinto glæder sig over pilotmeldingen.

Vejret sætter en stopper for planlagte jordprøverLandet rundt Onsdag 27. november 2019 · 12:42

”Selvom vores landbruget i dag kører industrielt, er det ikke nødvendigvis bedst for afgrøderne at øge mængden af gødning. Vi har derfor skabt en løsning, som giver brugerne mulighed for at måle næringssammensætningen i jord og plantevæv, før de gøder.

Landbruget er på vej mod et større fokus på præcision, hvilket tjener miljøet og samtidig gavner bundlinjen hos landmændene”, siger Keenan Pinto, founder og CEO i Nordetect i en pressemeddelelse.

Han peger på, at det vigtigste er, at landmænd og planteavlskonsulenter får resultaterne så hurtigt, at de kan bruges til at tilpasse gødningen til de aktuelle jordbundsforhold. Derudover reducerer hans løsning både testtid og omkostninger pr. jordprøve markant i forhold til konventionelle laboratorietests.

”Vi er lige nu ved at validere præcisions-niveauet på vores produkt for at sikre, at vi matcher målepræcisionen på laboratorietests”, siger han.

Faktaboks

Nordetect, step-by-step

1. Landmanden tager en jordprøve

2. Jordprøven blandes med en opløsnings-væske

3. Opløsningen placeres på en chip

4. Chippen stikkes ind i maskinen

5. Svaret på prøven kan aflæses på maskinen

6. Prøvesvaret sendes direkte til landbrugets software til landbrugsstyring, herunder applikationer i traktorer og gødningsudstyr.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.