Se videoen: Planteavler udbygger såsæt - sår dæksæd og udlæg i ét hug
Sjællandsk frøavler har sat hjemmebygget såenhed til græsfrø på såsættet, så han nu kan så dæksæd og udlæg i samme arbejdsgang - så frøet bliver sået i fugtig jord.

Efter de seneste tre tørre forår blev frøavler Ib Poulsen, Tølløse på Midtsjælland, godt træt af udlæg, der enten mislykkedes eller led under en for ringe etablering i tør jord.

Derfor har han udbygget sit Nordsten-såsæt til såning af dæksæden med en hjemmebygget såenhed, der i samme arbejdsgang sår græsfrø. Fidusen er at græsfrøet nu bliver sået i muldet, fugtig jord, og ikke i en separat arbejdsgang, i måske udtørret jord, tre-fire dage efter såning af dæksæden

Ib Poulsen har her i foråret haft det udbyggede såsæt i anvendelse for første gang til såning af 15 hektar engrapgræs/hvidkløver udlagt i vårbyg.

Se videoen med optagelser fra marken.

Læs meget mere om Ib Poulsens såsæt i det nye nummer af magasinet Frøavleren, der udkommer mandag 8. juni. 

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.