Sen såning af vårbyg og majs i næsten hele Europa
I Europa kan såningen af vårafgrøderne - efter koldt eller vådt vejr i foråret - stadig nås de fleste steder uden det vil gå væsenligt ud over udbyttet, konkluderer afgrøderapport fra EU-Kommissionen.

I store dele af Europa er forårssåningen forsinket på grund af dårligt vejr - men langt de fleste steder kan såning af vårafgrøderne stadig nås uden det vil gå væsenligt ud over udbyttet.

Det konkuderer EU-kommissionen i den månedlige Mars-rapport for april med vurderinger af afgrødernes tilstand.

Vårbyg: Forsinket de fleste steder

For den største afgrøde, vårbyg, blev storproducenten af maltbyg, Spanien, allerede færdig med såningen i december, og vårbygmarkerne vurderes nu til at stå "middel".

I Storbritannien og Frankrig har såningen af vårbyg været stærkt forsinket på grund af våde marker med kraftig regn i marts. I begge lande vurderes det dog, at såningen nu er afsluttet.

I Polen og Danmark har februar og marts været kolde måneder, men med bedring i temperaturerne i april ventes såningen at blive gennemført uden konsekvenser for udbytterne, hedder det i afgrøderapporten.

Såbarometer: Se tal for dit område - så langt er såning for vårbyg, havre, hestebønne og majsMark Tirsdag 24. april 2018 · 09:40

Nogenlunde samme situation gør sig gældende i Tyskland, Benelux-landene, Tjekkiet, Slovakiet og i Sortehavs-regionen.

Majs: Sydeuropa langt bagefter

For majs er såningen især stærkt forsinket i mange områder i Sydeuropa, dels på grund af vådt vejr, dels på grund af kulde.

I Rumænien, Bulgarien og det nordlige Tyrkiet ventes majsen således først at komme i jorden en måned senere end normalt på grund af usædvanligt vådt vejr.

Også i store majsproducerende områder i Italien, Sydfrankrig og Sydspanien meldes om forsinket såning.

Omvendt kan Tyskland og Østrig melde om tidligere majssåning end normalt på grund af fine såbed og gode temperaturer allerede fra slutningen af marts.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.