Seneste såning af vårhvede i USA i over 20 år

Ved slutningen af sidste uge var kun 3 procent tilsået mod normalt 25 procent på dette tidspunkt.

I USA er såningen af vårhvede meget sent på den i år. 

Ved slutningen af sidste uge var kun 3 procent tilsået mod normalt 25 procent på dette tidspunkt - og det er den langsomste start i over 20 år, ifølge Jyske Markets.

Overraskende nok faldt priserne på vårhvede alligevel i går på børsen i Minneapolis. Årsagen er at markedet i højere grad end den sene såning har øjne på vejrudsigten, der nu lover forår for det nordlige USA - og i nogle egne har det for alvor sat skub i såningen af vårhvede, vurderer Jyske Markets.

Både på Chicago og Matif var der dog mindre stigninger til vårhveden med støtte i henholdsvis tørre forhold i vinterhvedestaterne og en svækkelse af euroen mod dollars.

 

 

 .

l , faktisk har  Såningen 

Hvede: De ugentlige afgrødekonditioner fra USA viste, at såmaskinerne i de nordlige stater endnu ikke har haft meget at se til når det kommer til vårhvedemarkerne. Kun 3 % af vårhvedemarkerne var ved slutningen af sidste uge tilsået mod normalt ca. 25 % for årstiden. Det er den langsomste start i mindst 20 år. Alligevel oplevede vi i går faldende priser på vårhvede i Minneapolis. Markedet har i højere grad øjnene rettet mod vejrudsigterne der nu lover forår for det nordlige USA, og tilmed rapporteres det, at i visse egne er over 50 % af vårhvedearealet tilsået i løbet af de seneste dage. I Chicago gik det bedre med en mindre stigning støttet af de tørre forhold i vinterhvedestaterne. På MATIF var der ligeledes et mindre plus støttet af den svagere euro mod dollaren.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.