Sensorer i marken skal advare om insekter
Bayer og danske FaunaPhotonics indgår forskningssamarbejde for at udvikle sensorteknologi til forbedret insektovervågning i landbruget.

Bayer og danske FaunaPhotonics har indgået et treårigt forskningssamarbejde om at udvikle nye sensorløsninger til forbedret overvågning af såvel insektskadedyr som nyttedyr i landbruget. Det skriver Bayer i en pressemeddelelse.

Målet for den nye sensorteknologi er, at man har et instrument, man kan stille op i marken, som måler på insekter, så landmanden slipper for at sætte fælder op og tage ud at besøge dem og skrive ned osv. Det hele er automatiseret og optager hvilke insekter, der er på hvilket tidspunkt og hvilken lokation. Data bliver lagret i instrumentets database, og så er ambitionen, at der kan udveksles information med Bayers softwaresystem.

Det skulle gerne gøre landmænd bedre i stand til at træffe beslutninger om skadedyrsbekæmpelse.

Marion McPherson, Administrerende Direktør for Bayer A/S og Bayers Crop Science division i Norden glæder sig over samarbejdet.

»Et samarbejde med en ekstern partner som FaunaPhotonics giver os indsigt i nye innovationer og teknologier, som vil hjælpe os med at fremme vores aktiviteter inden for Digital Farming«, siger hun.

»Nye sensorløsninger kan levere data direkte til vores Digital Farming software og vil gøre det muligt for landmændene at træffe hurtigere og bedre beslutninger i forhold til en mere målrettet anvendelse af plantebeskyttelsesmidler. At vide hvad der foregår i marken gør landmandens liv lettere, sikrer høsten, øger udbyttet og beskytter bestøvere.«

Frederik Taarnhøj, CEO og medstifter af FaunaPhotonics ser også frem til samarbejdet:

»Samarbejdet med Bayer betyder, at FaunaPhotonics kan arbejde videre med vigtig sensorteknologi inden for insektovervågningsområdet,« siger han.

Det forventes, at den nye teknologi vil udfylde hullerne i vores viden om insektpopulationer, hvilket fører til forbedringer i insektkontrol og en mere bæredygtig fødevareproduktion.

 

Skadedyr forårsager betydelige afgrødetab, og skadedyrsbekæmpelse har altid været betragtet som en vanskelig udfordring. Det skyldes især, at man ikke kan kontrollere nøjagtigt, hvordan skadedyrspopulationer udvikler sig i marken. Indtil nu har overvågningsteknikkerne været baseret på manuelle teknikker, hvor landmanden skal sætte fælder op og tjekke disse, og som ikke egner sig til automatisering. Desuden er det både tidskrævende og dyrt for den enkelte landmand at monitorere markerne manuelt. Specielt i større landbrug. Derefter skal landmanden også finde ud af hvilken type insekticid, han skal bruge.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.