Sidste chance for at få has på loppelarver i raps
I denne uge er der i registreringsnettet fanget 8-10 rapsjordlopper pr. fangbakke pr. uge, hvilket betyder at aktiviteten er aftagende.

Registreringsnettet har for uge 43 foretaget årets næstsidste registrering af jordlopper i raps, og den viser 8-10 rapsjordlopper pr. fangbakke pr. uge, hvilket betyder at aktiviteten er aftagende.

Den samlede fangst for 2019 er lidt højere end for 2018, viser tallene.

Den vejledende bekæmpelsestærskel for bekæmpelse rettet mod larver er en samlet fangst af 25 rapsjordlopper pr. fangbakke inden for tre uger i hovedflyvningsperioden.

I år har loppefangsten udløst bekæmpelse rettet mod larver i ca. 45 procent af markerne.

Landskonsulent Ghita C. Nielsen, Seges PlanteInnovation, anbefaler at bekæmpelse af rapsjordlopper afsluttes nu.

Bekæmpelse i oktober tilstræbes, men hvis det ikke har været muligt at færdes i markerne grundet megen nedbør, kan bekæmpelse under milde forhold stadig udføres i november med væsentlig effekt, såfremt det er muligt at køre, lyder det fra landskonsulenten.

Forekomsten af rapsjordlopper følges via gule fangbakker i planteavlskonsulenternes registreringsnet på ca. 65 lokaliteter. Formålet er at vurdere behovet for bekæmpelse rettet mod rapsjordloppens larver.

Til bekæmpelse anbefales 0,2 kg Karate eller 0,1 kg Kaiso Sorbie.

sbu

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.