Snechok i USA kan koste 2,5 mio. ton hvede - stort hop i hvedeprisen
Op til 30 cm snedække i weekenden i hvedestaterne Kansas og Taxas koster udbytte.

Mens Matif-noteringen var lukket mandag på grund af 1. maj, var der stor aktivitet de amerikanske hvedebørser.

Weekendens usædvanlige uvejr med bidende kulde, kraftig snefald og op til 30 cm snedække i hvedestaterne Kansas og Texas udmøntede sig således i en stigning i hvedeprisen på næsten syv procent på Chicago-børsen. Ifølge Jyske Markets gav ikke mindst beretninger og billeder på de sociale medier køberne blod på tanden.

På grund af hvedens fremskredne vækststadie vurderes det, at weekendens uvejr kan koste et udbyttetab på mellem 1 til 2,5 mio. ton hvede ud af USAs totale produktion på ca. 62 mio. tons i indeværende sæson. De globale overgangslagre er dog på ca 250 mio. tons hvede, og det er altså en rigelig stor buffer til at overvinde weekendens chockvejr, understreger Jyske Markets.

Medvirkende til gårsdagens prisrally på hvede var, at såningen af majs flere steder blev sat på standby på grund af weekendens uvejr. Det er usikkert om de allerede tilsåede marker har taget skade, og hvornår såningen genoptages. Majsprisen steg i går 3 procent på Chicago-børsen.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.