Snefald stopper såning af vinterhvede i USA

I blandt andet hvedestaten Kansas er markerne for våde til at så, og samtidig trænger kulde og sne sig på.

I USA lægger vejret en dæmper på aktiviteten i efterårets markarbejde, rapporterer Jyske Markets.

Traditionelt burde denne tid på året være en af de tørreste tider på året i blandt andet den største amerikanske hvedestat, Kansas, men i stedet har oktober været rekord våd, og det har skabt forsinkelser i blandt andet sojabønnehøsten.

Det giver udfordringer for en lang række landmænd, som traditionelt sår vinterhvede efter sojabønnerne er blevet høstet. Men markerne er for våde til at så, og samtidig trænger kulde og sne sig på, og det vil være med til at reducere tilsåning af nye vinterhvedearealer.

Såning af vinterhvede halter for øjeblikket 10 procent efter det historiske gennemsnit for denne årstid, og tilsåning af mange af de resterende arealer vurderes opgivet.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.