Soja- og majspris stiger på fortsat tørkeudsigt
Det er fortsat vejrudsigterne, der giver en ekstra risikopræmie til de to afgrøder.

Majs - og sojapriserne fik i går igen vind i sejlene og lukkede med stigninger på henholdsvis 2,22 og 1,42 procent på Chicago-børsen.

Og det er fortsat vejrudsigterne, der giver en ekstra risikopræmie til de to afgrøder, vurderer Jyske markets.

Aktuelle prognoser viser således, at 25-30 procent af de amerikanske majs og sojaplanter er i risikozonen for at blive stresset af tørken, ifølge US Climate Prediction Center.

For Iowa og Nebraska, der er henholdsvis den største og tredjestørste majsproducerende stat i USA, viser data fra i går, at 22 procent af Iowa oplever moderat tørke mod 16 procent ugen før. Det samme gør sig gældende for 25 procent af Nebraska mod 16 procent ugen før. 

Markedsretningen afhænger dermed i høj grad af vejrprognoserne, og dem har selv meteorologerne svært ved at finde ud af, lyder det fra Jyske Markets.

 

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.