Sojabønner i voldsom turbulens på børserne
Udsigten til kinesisk straftold på op til 25 procent på afgrøder af amerikansk oprindelse gav turbulens for afgrødepriserne i går.

Afgrøderne, og i særdeleshed sojabønner, fik i går en særdeles broget dag på børserne med de tiltagende spændinger i handelskrigen mellem i første række USA og Kina  - og ikke mindst med udsigten til kinesisk straftold på op til 25 procent på afgrøder af amerikansk oprindelse.

På et tidspunkt var soja i Chicago nede med syv procent i forhold til dagens åbningskurs, men sluttede dog med et beskedent fald på omkring 1 procent.

Og her til morgen er gårsdagens positive afslutning smittet af med yderligere stigninger på især hvede, rapporterer Jyske Markets.

Ifølge Jyske Markets er Kina allerede på udkig efter alternative forsyningspartnere for soja. Disse vil dog med stor sandsynlighed ikke kunne dække det stigende indkøbsbehov, så Kina stadig vil være tvunget til eksempelvis at købe soja af amerikansk oprindelse.

En muligvinder af handelskrigen kan fx være Brasilien, der står til at vinde store markedsandele i forhold til kinesisk import af sojabønner, lyder vurderingen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.