Sojapris falder - kæmpe høst i Brasilien på vej
Sojaprisen blev sendt lavere fredag, skriver Jyske Markets i en aktuel kommentar.

Afgrøderne blev fredag sendt lavere på udsigt til en weekend med favorabelt høstvejr for den amerikanske majs og soja. Det skriver Jyske Markets i en aktuel afgrødekommentar.

I USA er der nemlig udsigt til tørt og varmt vejr, og det giver gode muligheder for, at en overvejende andel af de amerikanske soja- og majsafgrøder bliver høstet i løbet af de næste 8-10 dage.

Og udsigterne til den næste brasilianske sojahøst kan forstærke tendensen i markedet. Det brasilianske afgrødebureau, Conab, er således kommet med de første estimater på den brasilianske sojahøst næste år, og det tyder aktuelt på en rekordhøst.

Produktionen ventes at stige med op til 9 procent til 101,9-104 mio. ton, fra denne sæsons produktion på 95,4 mio. tons. Væksten i tilsåede arealer ventes kun at stige med 2,7 procent - det langsomste tempo siden 2008-2009 sæ-sonen.

Derimod ventes vejret at arte sig bedre end sidste sæson, hvor man var hæmmet af manglende nedbør.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.