Sojaprisen ramt af nedtur efter Trump-melding
De prispositive signaler var markante i går, og sætter en streg under den kinesiske afhængighed af amerikansk soja.

Sojaprisen fik sig en gedigen karruseltur i går, der efter indledende optimisme i markedet sluttede i en nedtur på godt en procent i Chicago til 244 kr. pr. hkg for sojabønner til juli-termin. 

Først var prisen på sojabønner på optur med udsigt til kinesiske opkøb af 1 mio. ton USA-soja af gammel høst og angiveligt intention om yderligere køb af op til 10 mio. tons af ny høst for at lægge en dæmper på handelsoverskuddet overfor USA, beretter Jyske Markets.

Dertil kommer, at en strejkekonflikt forsinker udskibningen af sojabønner i Brasilien, hvilket sætter kinesiske indløb i sambalandet på hold.

Sojaproduktionen er i modvind Torsdag 15. februar 2018 · 00:00

De prispositive signaler var altså markante, og sætter en streg under den kinesiske afhængighed af soja.

Alligevel endte sojaprisen med at få en lille ørefigen i går, idet Trump-administrationen satte skub i en nedtur, da man sidst på dagen meldte ud at der fortsat er planer om tariffer på kinesiske varer for 50 mia. US-dollars fra vigtige industrier.

Relaterede artikler

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.